Monday, October 18, 2010

aku..dan.. 18..

assalamualaikum..
 dear diary,

wa... dh lame giler aku tak wat blog nie mcm 'dunia ini ana yg punya'... haha.. rindu nk berceloteh.. rindu nk mbebel kt sini.. so klu tak de sape nk bace atau amik kesah pon tak pe.. sbb aku cume nk membebel!!!!!!!!!!!!!!!! ahaha..

mmg dah banyak sangat mene yg berlaku lately.. byk sgt.. kadang2 tu aku rase mcm dh give up.. cube utk btolkn keadaan.. tp mkin jadi lbih buruk.. argh!! tp lastly, aku pikir2.. perlu ke aku berusaha keras utk betulkn silap aku kalau akhirnye akn jadi mcm tikus yg mbaiki labu?? so, aku just follow the flow.. haha.. simple.. tak payah nk pikir tlalu kedepan.. tp seriusly, aku mmg pernah rase mende2 yg tak ptut aku rase.. ahaha.. shh!! GO AWAY BAD THINKING!! plizz be optimis rabiatul..=)

okay.. genap sbulan lepas.. birthday aku.. hey, i'm 18!!! tapi nak tau ape.. aku tak rase pon mcm aku dh 18 thun.. tak hepi pon.. malah rase sedih plak.. haha.. pelik.. tp benar.. even dpt kek birthday pon... jrg birthday aku disambut ngn kek!! ngee~ tp rase mcm lain.. hey, rabiatul!! kau dh 18 thun!! bkan 8 thun!!! wake up rabia.. u're a big girl now!!

smpena birthday aku yg ke18.. aku dpt hadiah.. dr seseorg yg aku br rapat.. seorg sahabat.. dia mcm special sgt.. even ade org kate dia mcm bla.. bla.. bla.. tp sbnarnye, diorg silap.. diorg tak knal sape dia.. hey, dia prempuan la.. haha.. tak pernah aku duga dpt hadiah dr dia.. yaALLAH.. dia ke sahabat yg ku cari slame ini?? she opened my eyes..=) special thanks to her.. tak pernah terpikir pon nk dpt hadiah dr member yg aku br rapat.. i heart u, my friend!! she always be my side when i need her.. she always remind me to be what i want to be..

couple.. err.. isu nie dangerous.. marabahaya!! haha.. tp hey, aku ttp aku.. aku pernh janji kt diri aku.. jgn couple rabia.. jgn! yups!! i did it.. until now.. agak bangge slame 18 thun aku hidup aku tak pernah couple.. hampir2 ade ar.. couple.. hmm.. kelakar.. sbb sape le yg suke kat aku?? dh ar pemalas, suke tido, makn je tau, masak tak tau.. haha.. so, NO ONE~ NO ONE~ aa~ lala~ haha.. sbnarnye, klu bab2 heart nie.. susah sikit utk aku.. sbb.. sbb.. my heart~ euuu~ if u love somebody could we be this strong~ i will fight to win our love will conquer all~ wanna risk my life~ even just one night~ lalala~ lupe lirik.. haha.. ape2pon.. aku sayang hati aku.. nak kate i love being single.. tu tipu la.. dgn environment aku skrang yg sumenye ber'bf/gf'.. haha.. tp bg aku.. lbih selesa klu bkawan.. =).. lbih sng klu nk couple ngn aku, jumpe mak aku dulu!! ahaha.. gurau je..

study~ hmm.. ntah ape nk jadi ngn study aku lately.. smua sbb aku pmalas.. mmg rase boleh buat.. tp ape kan daya.. dah la.. dah ar.. dah lepas pon satu sem.. tunggu je la result.. lusa MUET.. gabra kot.. tp doa je la aku tak gagap.. doa je ar aku dpt idea time tu.. haish.. =.=' nk prepare pon, blur2.. sbb utk speaking.. haish.. klu aku dh nervous.. haish.. tak pyah ar.. wat scary je.. relax rabitul.. relax.. u can do it!! haha..

di usia aku 18 thun nie.. buat pertama kalinye aku main bowling!!! ahaha.. best kot. rase mcm nk main lg.. tp time tu aku cume teman org dating.. so, rase mcm kacau daun plak. dh ar aku mcm ngade2.. haish.. segan kot!! tp alhamdulillah.. first, markah aku 37 then mlompat 83 kot.. tp hey, ade improvement ape.. tak pe.. satu hari nanti aku nak main lagi.. sbb aku nak jerit hepi bile smua pin aku jatuh.. sbb aku nk lompat tpuk tgn kt org2 yg support aku.. hehe... mase mule2 tu, asyik2 masuk longkang je... segan beb.. naseb baik tak ramai org.. so conclusion nye time tu, i love th drain!! hoho.. rase mcm nk nangis.. mate pon mcm dh nk berair.. tp bile dh dpt rentak.. yeah!! aku nk mlompat!! hepi giler!! aku main game nie pada 10/10/2010.. ngee~

cinema.. wayang.. same je ar tu.. agaga.. org kg.. aku ar.. seumur hidup aku, 3 kali je aku tgok wayang.. first time kecik2.. ntah crite ape.. itupon mase kt area umah aku nie ade panggung.. second time ngn makcik kau ngn family dia.. crite STORM WARRIOR.. klu tak mase tu kiteorg tgok crite princess n the frog.. haha.. third time ngn pakcik aku ngn cousin2 aku+adik aku.. crite THE EXPENDABLES.. hehe.. ksimpulannye, aku lbih suke tgok crite perang2 cam tu.. smart kot.. diorg lawan.. tak rase pon mase bjalan.. tp pengajarannye, PEACE, NO WAR..=) peperangan tu amt2 tak best.. bwk kemudaratan je.. hehe.. takut gak nk tgok diorg lwn sbnarnye.. hehe.. sengal..

kawan~ ye, aku suke berkawan!!! kawan selamanye.. best klu kite berukhuwah.. pastu bile kite ckp2.. eh, aku ade kwn kt situ.. aku ade kwan kt situ.. wa.. rate2 ade kawan.. hehe.. best2.. tp ape gunenye kawan klu hanye bwk ke arh keburukn.. kwn tu kn ibarat cermin.. so pandai2 la cari kwn.. err.. mungkin org akn kate, kau nie baik sgt dgn kwn kt fb kau.. tp bg aku.. hello, kawan ttp kawan.. =) kwn org yg pling penting bg aku slepas family.. sbb aku tak boleh hidup tanpe kawan.. aku syg kawan2 aku kt fb, SKA, PEI HWA, muarianz.. n palamianz.. haha.. mengong..

p/s: entry nie btol2 selfish.. n aku mmg kejam.. hoho.. =)

1 comment:

Adika said...

wah..rabi da tua....ahahaha...
18 taun da kan...cepat sngt....:)