Sunday, October 31, 2010

ape yang ku rase..

assalamualaikum
 dear diary,

ohoi.. new spirit..new look.. of the blog.. ahaha.. sengal.. page ini telah berwajah baru.. yeah.. happy life.. ceh, mentang-mentang sekarang musim cuti.. ahha..

hatiku.. UiTM plizz~
okay2.. ini sebenarnye feeling untuk membuat UiTM di hatiku.. haila.. ape nieyh? macam mane nak buat UiTM di hatiku.. berase seperti mahu keluar dari situ.. huh.. rase seperti segala-galanye terpakse.. budak laki.. hampeh.. hmm.. tak tau la nak cerite macam mane.. tapi nampaknye mereka amat enjoy duduk di situ.. maklumlah bebas mahu ke mana sahaja.. dan budak perempuan.. hmm.. dalam tiga orang.. dua orang kate tidak best di situ.. yup2. i agree..

ape pun yang membuatkan aku untuk ke sana hanyalah demi seorang bidadari.. ops.. she can be two.. either bad or good.. tapi sebenarnya hati dia amat-amat baik.. haha.. kesalahan tatabahasa di situ.. hmm.. satu-satunye sebab ialah dia.. tak lupe jugak kafe-kafe yang banyak menyajikan makanan.. tak padan, nak sangat makan ape mak masak.. hehe.. nampK sgt aku kuat makan.. ^_^


jump for joy.. celebrate ur success..go all out!
dan akhirnye, aku berharap agar UiTM benar-benar boleh bertapak di hatiku.. please la.. yups.. tapi pertama sekali aku perlu terima kenyataan bahawa aku perlu belajar dengan lagi rajin untuk sem depan.. only me can change myself.. so work harder, rabiatul!! no more MC.. no more run away from tests!! you need to be stronger to face the failure.. or you will not achieve the success.. u can't run anymore.. u need to be at where u belong to.. please accept the fact.. u can make a higher jump than u can imagine.. u can do this.. u can!!

p/s: walau ape pun yang terjadi, tolong lah rabiatul.. kau boleh jadikan impian kau itu satu kenyataan.. kau tak selemah yang mereka fikirkan.. kau lagi kuat.. kau boleh berdikari.. yes, you are what you think!!

lagi-lagi: uhuish.. malam-malam nie layan megi jom.. =)

4 comments:

cintahati said...

oh..samalah...
masih lagi mencari sebab dan kekuatan utk terus menyintai uia dan segala yg ada dlm uia tu..

eih...cuti eh..?
asik update++ upgrade++ je...eheh

rabiatuladawiyah said...

yups!
masih lg bcuti..
nk tgok crite korea loading.
tu yang abeskn mase utk blog..

masih tercari-cari tujuan asal blog.. hehe.. ^_^

marilah kite myintai institusi pengajian kite itu.. hehe..

Said Saiful Fazli said...

cantik blog..
may fllow yours?

rabiatuladawiyah said...

thanks..=)