Sunday, November 14, 2010

hujung minggu~

assalamualaikum..
 dear diary,




ha.. MUET dah habis akhirnya.. yang paling tak menahan tajuk untuk writing ialah arranged marriage.. apekah? dah aku duk termanguk dalam dewan tu.. giler ar. tak de idea lansung.. bile keluar-keluar dewan je diorang tanye, setuju ke tak? ha? apekah? aku tak buat kot.. aku tulis faktor.. itu pon main tibai je.. ape kejadah ntah.. okay.. seriusly cakap writing hancur, speaking hancur.. reading, entah.. listening best~!! haha.. kelakar pon ade gak.. listening yang susahnya dalam tu bergema.. tak clear.. tapi best.. haha.. 




okay.. disebabkan malam sebelum MUET tu tak tido.. tu yang otak pon ting-tong.. petang tu balik kampung.. erk. kampung yang tak ade feel macam kampung sebenarnya.. tapi ape-ape pun berlumba lari kat atas batas best~!!! dah la pakai baju kurung sebab baru balik dari MUET.. tanpa disedari ade 3 orang makhluk vietnam kot sedang memerhati... aduh! bengang.. tapi seriusly best!! dah berapa tahun tak gi main kat sawah tu.. haish.. kerinduan sungguh.. kali ini adik aku dah tak termasuk lumpur lagi.. nie yang tak best.. lala..


paling best pasal sawah tu ialah kite boleh nampak gunung ledang dari situ.. sawah tengah menghijau.. burung bangau.. main kat tali air.. ahh.. beauty of nature.. sungguh mendamaikan dengan angin yang sepoi-sepoi bahasa.. ahh.. harap maaf, sile menggambarkannya sendiri.. haha..



okay, aktiviti hari ini.. balik kampung lagi satu pulak.. ade kenduri sikit. majlis yassin... atok~!! tunggu kite.. kejap lagi kite balik~!! hehe.. kerepek-kerepek yang atok buat, tunggu~!! jap lagi kau milik aku!! haha.. tak padan hampir tiap-tiap minggu balik..  oh lupe, buah naga yang atok tanam... sile masak cepat!! kelapa... ops, kelapa nie masalah.. sape nak tolong jolokkan.. hmm. kalau ade rezeki ade la..  


p/s: okay, sekian sahaja update pada kali  ini.. dalam 3 hari ini asyik nak update tapi mesti blank bile bukak 'new post'.. haila..

1 comment:

cik pka said...

rabi, aku suka weh tajuk tu. haha. soalan sangat memahami jiwa remaja betul. gud luck muet!